Παροχές

Εκπαίδευση
Οι καθημερινές μας ενασχολήσεις είναι πιστοποιημένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού, ώστε μέσα από την ενεργή συμμετοχή του, τη συνεργασία με τους φίλους του και το παιχνίδι, να μπορέσει να ανακαλύψει το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον, ενώ παράλληλα, να αναπτύξει τις ατομικές δεξιότητες και τη φαντασία του ως αυτόνομη προσωπικότητα.
Η εκμάθηση γραμμάτων και αριθμών γίνεται με τη χρήση εξειδικευμένων βιβλίων (προγραφής, προ-μαθηματικών, γραφής, μαθηματικών, συλλαβισμού και δια-θεματικών – των γνωστότερων εκδοτικών οίκων), με φύλλα εργασίας καθώς και με τα στοιχεία που μας δίνει απλόχερα το περιβάλλον.
Οι δασκάλες μας είναι όλες απόφοιτες παιδαγωγικών σχολών (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ).
Η ασφάλεια, η διασκέδαση και η μάθηση είναι κύριοι στόχοι μας καθώς και η σωστή και ουσιαστική συνεργασία με εσάς, τους γονείς, για το καλό των παιδιών.
Φροντίδα
Φεύγοντας από το οικογενειακό περιβάλλον και τη θαλπωρή του σπιτιού, τα παιδιά αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο. Ιδιαίτερα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Στόχος μας είναι να τα κάνουμε να αισθάνονται σαν το σπίτι τους. Οι δασκάλες μας αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου μας, φροντίζουν για την ομαλή σωματική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας. Ιδιαίτερα στις βρεφικές ηλικίες η φροντίδα και η υγιεινή, μαζί με την ασφάλεια, είναι για εμάς τα πιο σημαντικά στη καθημερινότητα των παιδιών σας.
Δημιουργική απασχόληση
Οι δημιουργικές δραστηριότητες προσφέρουν στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας τα ερεθίσματα για να παρατηρήσουν τον κόσμο γύρω τους.
Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και μάθησης αρχίζει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το Μάιο κάθε σχολικής χρονιάς.
Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης περιλαμβάνει κατασκευές (χειροτεχνίες, κολλάζ), ομαδικές και ατομικές εργασίες (ζωγραφική, κολλητική, πηλοπλαστική), ελεύθερο παιχνίδι στις διαμορφωμένες γωνίες (οπωροπωλείο, παντοπωλείο, κομμωτήριο κτλ.) καθώς ομαδικά και ατομικά επιτραπέζια παιχνίδια.
Διατροφή
Υγιεινή και ασφάλεια, ποιότητα και ισορροπία, χαρακτηρίζουν το διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθούμε. Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του σχολείου μας.
Για την καθημερινή διατροφή του παιδιού σας μπορείτε να ενημερώνεστε από το ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που θα βρίσκετε στην τσάντα του.
Μεταφορά
Τα δρομολόγια των σχολικών μας λεωφορείων προγραμματίζονται με γνώμονα τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των παιδιών αλλά και των γονέων.
Οι οδηγοί μας είναι πιστοποιημένοι κάτοχοι επαγγελματικών διπλωμάτων, ενώ τα οχήματά μας συντηρούνται διαρκώς βάσει αυστηρών προδιαγραφών ώστε να παρέχουμε το μέγιστο βαθμό ασφάλειας μεταφοράς των παιδιών.
Παιδίατρος
Η συνεργαζόμενη παιδίατρος επισκέπτεται το σχολείο μας σε εβδομαδιαία βάση για την εξέταση των παιδιών. Μπορείτε να ενημερώνεστε από το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ που θα βρίσκετε στην τσάντα του παιδιού.
Παιδοψυχολόγος
Η ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού βρίσκεται υπό συνεχή επιστημονική παρατήρηση. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της παιδοψυχολόγου του σχολείου με την είσοδό της στις αίθουσες. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της κατά τις ημέρες και ώρες που βρίσκεται στο σχολείο.
Αγγλικά
Το μάθημα προσφέρει στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας μια πρώτη γνωριμία με τη γλώσσα των αγγλικών. Η μέθοδος που εφαρμόζει η δασκάλα των αγγλικών, περιλαμβάνει παιχνίδια, τραγούδια με γράμματα, αριθμούς και επικοινωνία στα αγγλικά.
Γυμναστική
Ο κήπος του σχολείου, διαμορφωμένος και εξοπλισμένος κατάλληλα, είναι ο ιδανικός χώρος για τη γυμναστική των παιδιών με ασφάλεια και συνθήκες σωστής υγιεινής. Το πρόγραμμα εφαρμόζουν εξειδικευμένοι γυμναστές – γυμνάστριες. Περιλαμβάνει στοιχεία από αθλήματα προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής ηλικίας που το καθιστούν ιδιαίτερα διασκεδαστικό.
Μουσικο-κινητική αγωγή
Το μάθημα της μουσικο-κινητικής αγωγής περιλαμβάνει ασκήσεις και παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά στη γνώση του σώματος τους και των εκφραστικών του δυνατοτήτων. Ενισχύει – Ενθαρρύνει τον αυθορμητισμό, τον αυτοσχεδιασμό και καλλιεργεί την αίσθηση του ρυθμού. Είναι η προετοιμασία των παιδιών για τη συμμετοχή τους στις μελλοντικές παραστάσεις (εκδηλώσεις) του σχολείου.
Ενημέρωση γονέων
Πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις γονέων σχολείου κάθε τρεις μήνες. Σε αυτές μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τις δασκάλες, την παιδοψυχολόγο και τη διεύθυνση του σχολείου για να ενημερωθείτε για την πορεία και την εξέλιξη των παιδιών.
Εκδηλώσεις
Χριστουγεννιάτικη γιορτή / Καλοκαιρινή γιορτή / Αποκριάτικος χορός
Εκπαιδευτικές εκδρομές
Από το τμήμα του προ-προνηπίου τα παιδιά συμμετέχουν στις εξωσχολικές δραστηριότητες, για τις οποίες προηγείται πάντα σχετική ενημέρωση των γονέων.
Επισκεπτόμαστε θέατρα, κουκλοθέατρα και θέατρα σκιών, μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλίου, εργαστήρια πηλού, μαριονέτας, πολιτιστικά πάρκα.
Επίσης πραγματοποιούνται παραστάσεις στο χώρο του σχολείου τις οποίες παρακολουθούν και οι μικρότερες ηλικίες ώστε να εξοικειώνονται με το θέατρο και το κουκλοθέατρο.
Συμβουλευτική γονέων
Μπορείτε, σε ατομική συνάντηση-συνεδρία με την παιδοψυχολόγο και τη διεύθυνση του σχολείου, να συζητήσετε θέματα και συμπεριφορές που αφορούν το παιδί και να πάρετε συμβουλές για τη διαχείριση αυτών.