Εγγραφές 2020 – 2021

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

Νηπιαγωγείο 2019-2020

Πληροφορίες – Ραντεβού : 2109760786 – 2109709808.

Λειτουργούμε από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι ηλικίες των παιδιών που φιλοξενούμε είναι από 6 μηνών μέχρι και 6 ετών. Οι τάξεις μας είναι ευάερες και ευήλιες και η αυλή μας είναι ασφαλή για παιχνίδι από τους μικρούς μας μαθητές. Η διατροφή του σχολείου μας περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό, μαγειρεύεται στη κουζίνα μας , από τις μαγείρισσες του σχολείου.  Οι δασκάλες μας είναι όλες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έχουν την προαπαιτούμενη εμπειρία. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με πιστοποιημένα σχολικά λεωφορεία και οι οδηγοί μας είναι κάτοχοι επαγγελματικών διπλωμάτων. Οι περιοχές που εξυπηρετούμε για μεταφορά με σχολικό λεωφορείο είναι η Ηλιούπολη, ο Άγιος Δημήτριος, η Αργυρούπολη, ο Υμηττός, η Δάφνη και ο Βύρωνας. Καθημερινά στο σχολείο μας υπάρχει παρουσία ψυχολόγου για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας. Πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις γονέων και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τμήματα

Μονάδα φροντίδας προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης

Βρεφικό τμήμα (παιδιά γεννημένα το 2019-2020). Εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση.

Το πρώτο τμήμα του σχολείου μας. Αποτελείται από λίγα παιδάκια. Η ομαλή προσαρμογή των παιδιών μας, από το σπίτι στο σχολείο, καθώς και η μη διατάραξη του καθημερινού τους προγράμματος(ωράριο ύπνου-γευμάτων), είναι το κύριο μέλημά μας. Μαθαίνουν να παίζουν, να μοιράζονται και το ημερήσιο πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγουδάκια, παιχνίδια κι άλλα πολλά. Τα εντάσσουμε στη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η σωστή υγιεινή, η φροντίδα και η ασφάλεια είναι οι βασικές αρχές του βρεφικού μας τμήματος.

Μετα-βρεφικό τμήμα (παιδιά γεννημένα το 2018). Εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση.

Στο μετα-βρεφικό τμήμα ο στόχος μας είναι τελειώνοντας τη σχολική χρονιά, τα παιδιά μας, να έχουν αφήσει όσο είναι δυνατόν τις βρεφικές συνήθειες(πιπίλες, πάνες, φαγητά αλεσμένα). Μπαίνουν οι εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες, που ολοκληρώνονται κάθε Παρασκευή με μία χειροτεχνία. Το παιχνίδι, η δημιουργικότητα και η ασφάλεια είναι πρωταρχικοί στόχοι του τμήματος. Το μετα-βρεφικό τμήμα κάνει τη μετάβαση από τη βρεφική ηλικία στη νηπιακή, μια αγχώδης περίοδο στη ζωή κάθε ανθρώπου, μια ευχάριστη, διασκεδαστική και συνάμα εκπαιδευτική εμπειρία!

Προ-προνηπιακό τμήμα (παιδιά γεννημένα το 2017). Εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση, μουσικοκινητική αγωγή, αγγλικά, γυμναστική.

Το προ-προνήπιο μας είναι το πρώτο τμήμα της νηπιακής ηλικίας. Ακολουθούμε το διαθεματικό πρόγραμμα διδασκαλίας και είναι η πρώτη γνωριμία των παιδιών μας με τα βιβλία και τους αριθμούς. Ξεκινούν να πηγαίνουν εκδρομές (κουκλοθέατρα, βιωματικά εργαστήρια, θέατρα κ.α.). Επίσης είναι η ηλικία που ξεκινούν τις δραστηριότητες στο σχολείο (μουσικοκινητική αγωγή, αγγλικά, γυμναστική), από εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες. Η διαπαιδαγώγηση και η εκπαίδευση σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές μας (ασφάλεια, υγιεινή, φροντίδα) κάνουν το προ-προνηπιακό μας τμήμα ένα γερό πρώτο σκαλοπάτι στην ανάπτυξη των νηπίων μας.

Μονάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προ-νηπιακό τμήμα (παιδιά γεννημένα το 2016). Εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση, μουσικοκινητική αγωγή, αγγλικά, γυμναστική.

Το προ-νήπιο όπως και το νηπιαγωγείο είναι πλέον οι πρώτες τάξεις στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, βάση Υπουργείου Παιδείας. Τα παιδιά μας κάνουν τη πρώτη τους γνωριμία με τα γράμματα και τη γραφή. Χρησιμοποιούν βιβλία και εποπτικά μέσα γνωστών εκδοτικών οίκων. Πηγαίνουν εκδρομές, κάνουν δραστηριότητες και γενικά οι ρυθμοί του τμήματος είναι πιο σχολικοί. Έχουμε πάντα το νου μας όμως ότι πρόκειται για παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν ακόμα ανάγκες. Στο προ-νήπιο μαθαίνουμε παίζοντας, εξελίσσουμε το χαρακτήρα και τη προσωπικότητα των παιδιών μας, εμφυσούμε τη σωστή συμπεριφορά δίνοντας τους το χώρο και το χρόνο που χρειάζονται.

Νηπιαγωγείο (παιδιά γεννημένα το 2015). Εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση, μουσικοκινητική αγωγή, αγγλικά, γυμναστική.

Είμαστε περήφανοι για το νηπιαγωγείο μας. Το τελευταίο τμήμα του σχολείου μας είναι και η ολοκλήρωση του προγράμματός μας που ξεκινάει από το βρεφικό. Μαθαίνουμε γραφή και αριθμούς μέσα από βιβλία, ο κάθε μαθητής μας έχει τα δικά του, κάνουμε φύλλα εργασίας και γενικά αρχίζουμε τη μετάβαση για το Δημοτικό σχολείο. Ξεκινάει η αγωγή τουαλέτας. Η αυτονομία και η αυτοεξυπηρέτησή τους είναι ο κύριος μας πια στόχος. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας φεύγοντας από το Μάγια Μπίλλυ είναι κοινωνικά και εκπαιδευτικά έτοιμα να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη μετάβαση στο μεγάλο σχολείο.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Σύγχρονη και ασύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας)

Το σχολείο μας, σε περίπτωση πανδημίας η οποιοδήποτε άλλου λόγου ανωτέρας βίας, πραγματοποιεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βάση Υπουργείου  Παιδείας, με σύγχρονη και ασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας. Στους καιρούς που ζούμε καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σκοπός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι να συντηρήσει και όχι να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία. Με γνώμονα τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε ηλικίας γίνονται διαδικτυακά μαθήματα, από τις δασκάλες μας, για να συντηρηθεί η σχέση μεταξύ σχολείου και παιδιών.

Η προσχολική ηλικία με τη πάροδο των χρόνων έχει αρχίσει να αναδεικνύεται ως η σημαντικότερη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου. Στο Μάγια Μπίλλυ έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον που προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά και εμπνέει εμπιστοσύνη στους γονείς. Μέσα από τη διαδικασία τα παιδιά μας μαθαίνουν να ανήκουν σε ομάδες, να είναι αυτόνομα, ανεξάρτητα και να αγαπούν το θεσμό του σχολείου.

Ηλίας – Παναγιώτης  Πενίδης

Διευθυντής Μάγια Μπίλλυ

#μιαομαδαενασχολειο #ηκαλυτερηομαδα #μαγιαμπιλλυ #magiabilly1980_2020 #40xroniamagiabilly #themagiabillyfamily #magiabillyisfamily #magiabillyschool #magiabillyteam #ilioupoli #athens